Välkommen till Blanka skeppslag
 

Startsida

På gång

Blanka skeppslag

Blankas historia

Skeppsfakta

Aktiviteter

Mönstra på

Kontakt

Verksamhets-

berättelser

Blanka i pressen

 Länkar

English Summary

"Blanka" auf 

Deutsch

 

 

 

MÖNSTRA PÅ!

Kom med och du får lära dig  

segla ett råtacklat, medeltida skepp, hantera det och navigera i skärgården samt laga mat, på medeltida och nutida vis, utomhus. Du får pröva på diverse hantverk såsom segelsömnad, repslageri, riggning, sjömaning (slå knopar och splitsa), en del båtbyggeri, och en del smide. Dessutom syr vi oss medeltida kläder och skor.

Det innebär också arbete vid sjösättning och upptagning. Var och en deltar efter egna förutsättningar. Allt är kryddat med vågskvalp, tjärdoft och arbetsgemenskap.

Medlemskap i föreningen kostar 300 kr per år. Studerande betalar 150 kr per år. Som medlem är är du välkommen att delta i den praktiska verksamheten, i seglingarna och i föreningsmöten. Du står också på vår maillista och får den vägen all information om vad vi gör. Som stödmedlem (500 kr/år) bidrar du till att hålla skutan flytande utan att behöva delta i det praktiska arbetet.

Vid långseglingar betalar vi alla en dygnsavgift för maten, som vi inhandlar och lagar tillsammans, samt en seglingsavgift för de underhållsmaterial, bränsle och utrustning av olika slag. Vi övernattar i egenhändigt sytt tält i medeltida stil, med tre avdelningar.

Vi har plats för fler!

Under fliken Blanka skeppslag finns mailadresser och telefonnummer till styrelsemedlemmar för närmare information om verksamheten och vad som kan vara av intresse för dig.

Avgiften sätts in till Blanka skeppslag på Pg 11660-8 - ange ditt namn, telefonnummer, mailadress och kontaktadress. Vi följer GDPR och alla uppgifter stannar inom föreningen.

 

 

 

k